Gemeente Tilburg

Wandelen in de wijk app

OPDRACHT

Sportbedrijf Tilburg laat inwoners van de gemeente Tilburg wandelingen maken in eigen stad.

De gemeente Tilburg voorziet haar inwoners van routebeschrijvingen voor verschillende wandelroutes in de buurt.
Modus kreeg de opdracht een app te ontwikkelen die deze routes op een gebruiksvriendelijke wijze ontsluit.

OPLOSSING

De iOS app die we hebben ontwikkeld voor de gemeente Tilburg omvat wandelroutes in en rondom de gemeente Tilburg.
Gebruikers kunnen zelf kiezen welke route (of afstand) zij willen lopen. Daarnaast kunnen zij ook zelf bepalen of zij de gekozen route willen wandelen aan de hand van een routebeschrijving of dat zij liever de telefoon en huidige locatie inzetten om op de kaart de route af te kunnen lezen.

Door middel van een eenvoudig te hanteren CMS en een API koppeling, worden nieuwe routes eenvoudig gepubliceerd. Hierdoor hoeven gebruikers van de app niet telkens een nieuwe versie te downloaden om gebruik te kunnen maken van de nieuwste routes. Ook de reeds bestaande Android app profiteert mee van deze oplossing.

Uiteraard hebben we voorafgaand aan de ontwikkeling eerst het design van de app opgemaakt en overlegd met de opdrachtgever. Zo wisten alle betrokken partijen welk eindresultaat verwacht mocht worden.

OPGELEVERD

“Wij werken al jaren samen met Modus. Ze zijn stipt met het opleveren van projecten, leveren exact af wat zij vooraf hebben beloofd en denken proactief mee om het succes van de projecten te vergroten.”
Mieke Couwenberg Sportconsulent Gemeente Tilburg