Norte Uitgeverij ontwikkelt sinds 2008 eigentijdse leermiddelen die aansluiten op het niveau van iedere leerling. Hun doel is om leerlingen te motiveren, zelfstandig te laten denken en hun eigen capaciteiten te laten ontdekken. Norte Uitgeverij biedt verschillende leermiddelen, zowel betaald als kosteloos, voor mono vakken, combinatievakken en het projectonderwijs.

combinatievakken en het projectonderwijs.

Uitdaging

Ruim 10 jaar geleden heeft Norte Uitgeverij haar eerste digitale stappen gezet bij Modus. In de rol als uitgever – en met de digitalisering in het vooruitzicht – voelde Norte de noodzaak om het lesmateriaal van Scheikunde en Natuurkunde via internet aan scholen aan te bieden. 

Omdat het digitaliseren van lesmateriaal veel tijd kost, had Norte niet de ambitie om deze uitdaging zelf aan te gaan. Ze moesten immers ook nog voor de klas staan en lesmateriaal creëren. Bovendien is het digitaliseren van lesmateriaal een specialistische uitdaging waar ze zichzelf liever niet mee wilden belasten.

Oplossing

We hebben een online portaal (een elektronische leeromgeving) ontwikkeld waar Norte Uitgeverij, docenten van verschillende scholen en leerlingen op kunnen inloggen. De elektronische leeromgeving is schaalbaar en modulair opgebouwd, zodat het gemakkelijk kan meegroeien met de toenemende gebruikersvraag, nieuwe functionaliteiten eenvoudig kunnen worden toegevoegd, aanpassingen snel kunnen worden doorgevoerd, en een naadloze en efficiënte gebruikerservaring kan worden geboden. De mogelijkheden van Norte binnen de elektronische leeromgeving omvatten het volgende:

  • Leerlingen kunnen o.a. de lesstof bestuderen, toetsen maken en digitaal hun rapport inzien.
  • Leraren kunnen o.a. huiswerk of toetsen nakijken, de vooruitgang van leerlingen monitoren en belangrijke data per leerling verzamelen.
  • We hebben een koppeling gemaakt met Volares – de 3D-game, ontwikkeld door GameTailors. Binnen de elektrische leeromgeving kunnen leerlingen punten verdienen door te studeren en toetsen af te leggen. De ‘Volares coins’ die ze verdienen, kunnen vervolgens in het spel worden gebruikt om interessante items te kopen. 

Wat begon als een bescheiden initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen oplossing. Dit jaar is de gehele elektronische leeromgeving voorzien van een nieuwe look-and-feel, helemaal van deze tijd. 

“De afgelopen weken hebben we heel wat blije gebruikers gesproken. Sinds onze update hebben docenten veel meer zicht op het leer-werkproces van de leerling. Dankzij de bundeling van data kunnen docenten betere adviezen geven en kunnen vermoedens ook bevestigd of ontkracht worden.”

Joris van Elferen - Norte Uitgeverij

Resultaat

  • Het nadeel van gedrukt materiaal is dat het – eenmaal gedrukt – niet meer kan worden teruggedraaid. Dankzij de elektronische leeromgeving zijn er echter minder fouten, of kunnen fouten snel worden hersteld.
  • Docenten kunnen de vooruitgang, inzet en prestaties van leerlingen beter volgen. Dit komt mede door de overzichtelijke rapporten die beschikbaar zijn dankzij Modus.
  • De elektronische leeromgeving heeft Norte Uitgeverij een nieuw verdienmodel opgeleverd. Scholen betalen licentiekosten per leerling.
  • Hoewel gedrukte materialen nog steeds aanwezig zijn, is het gebruik aanzienlijk verminderd. In de boeken wordt regelmatig verwezen naar het online portaal voor meer informatie, omdat daar de informatie altijd up-to-date is.

Op zoek naar een elektronische leeromgeving voor jouw lesmateriaal? Neem gerust contact met ons op!

Development
Online portal

Meer cases

Ook interesse in een webapplicatie?

Modus staat voor je klaar om je te helpen met al je digitale vraagstukken.