HIG Traffic Systems verzameld met camera's, wegsensoren en andere meetapparatuur grote hoeveelheden aan verkeersdata, die in het kader van veiligheid, milieuwetgeving, geluidshinder en CO2-uitstoot van groot belang zijn voor handhaving en de aanleg van nieuwe infrastructuur.

Modus kreeg de opdracht om deze gegevens op een inzichtelijke en toegankelijke manier beschikbaar te maken voor alle stakeholders.

We ontwikkelden een online dashboard waarop gemeenten, politiekorpsen, provincies en de centrale overheid relevante verkeersgegevens kunnen raadplegen. Het centrale startpunt voor de navigatie van het dashboard vormt een interactieve kaart. Meetlocaties, (realtime) snelheden, verkeersintensiteit en wegbelasting worden daarmee letterlijk in kaart gebracht. Van daaruit kunnen per meetpunt uitgebreide statistieken geraadpleegd worden, waarbij ruwe telgegevens worden omgezet tot rapportagepagina's met overzichtelijke tabellen en grafieken. 

De gebruiker kan hierbij zelf parameters aanpassen en diverse slimme, geavanceerde filters toepassen op de meetresultaten. Op deze manier kan men vanuit het dashboard onbeperkt maatwerk rapportages genereren in o.a. PDF en Excel formaat. Het dashboard is responsive en modulair opgebouwd, zodat een applicatiebeheerder eenvoudig per stakeholder unieke functionaliteiten beschikbaar kan stellen. Het stabiele framework zorgt voor een optimale gegevensbeveiliging, en maakt snelle deployment van nieuwe features mogelijk. Modus voorziet -in nauwe samenwerking met de klant- hierbij in de continue doorontwikkeling van het dashboard. Op deze manier kan er snel ingespeeld worden op nieuwe meetapparatuur wanneer deze door HIG Traffic Systems boven/in/langs de weg geplaatst wordt. Een mooi project, fijne partnership, en een perfecte samensmelting van fysieke en digitale verkeerstechnologie├źn!

UX design
Development
Integrations - API
Maatwerk webapplicatie
Automotive

Meer cases

Ook interesse in een ?

Modus staat voor je klaar om je te helpen met al je digitale vraagstukken.