Van idee tot online community

Ouderwijzer

OPDRACHT

Een veilige plek voor de uitwisseling van informatie en ervaring voor alle ouders van Nederland.

In Nederland wordt ouderschap en het opvoeden gezien als dat volkomen normaal is. Ouders bereiden zich dan vaak ook nauwelijks voor op een 'natuurlijk' fenomeen als het ouderschap. Natuurlijk worden de babykamers ruim voor een geboorte klaargemaakt, is zwangerschapsyoga en een pufcursus voor veel mensen een normale activiteit en willen we allemaal voldoende luiers in huis hebben, maar echt stilstaan bij alle vragen en twijfels van het ouderschap? Dat blijkt voor veel Nederlanders toch iets lastiger te liggen.

Daarom is het idee van Ouderwijzer ontstaan. Met een brede steun van gemeenten, overheden en hulporganisaties bouwen zij aan een community waarin alle ouders van Nederland (anoniem) terecht kunnen met al hun vragen. Een veilige omgeving waar alle thema's rondom het ouderschap bespreekbaar worden vanaf de zwangerschapsfase tot aan de fase waarin de kinderen het huis verlaten. Modus kreeg de kans om een steentje bij te dragen aan dit mooie project en werd gevraagd om de huisstijl en website van deze nieuwe community te realiseren.

OPLOSSING

Een informatieve community waar alle ouders van Nederland zich thuis voelen.

Kort gezegd hebben we dit project bij Modus ingedeeld in 3 fasen. De eerste fase betrof branding, een fase waarin we voornamelijk keken naar het verhaal van Ouderwijzer, de visie en de missie. In deze fase hebben we vele ideeën opgedaan voor vormen, uitingen en andere activaties die we later nog uit zouden kunnen voeren.

De tweede fase betrof de ontwikkeling van de huisstijl en daarbij ook het ontwerp van de online community. In deze fase ging het voornamelijk om het vinden van de juiste kleurstellingen, een fijne user experience en -interface.

Pas na goedkeuring door de opdrachtgever zijn we vervolgens aan de slag gegaan met de ontwikkeling van dit platform, het bewerken van beeldmateriaal en het schrijven van de webteksten. Een enorme klus waarbij we gebruik hebben gemaakt van alle marketing, design en development skills die we bij Modus te bieden hebben.

Na enkele maanden van werk, is de website nu live om alle ouders van Nederland een hart onder de riem te steken. Daar zijn wij trots op! Wij wensen Ouderwijzer ontzettend veel succes met dit topinitiatief en zijn dankbaar voor het vertrouwen dat we van deze organisatie genieten!

OPGELEVERD