abbi insights

Website en conversation engine

OPDRACHT

abbi insights heeft een nieuwe website nodig die aan de hand van verschillende toepassingen en branche voorbeelden in kaart kan brengen wat de mogelijkheden van abbi zijn.

abbi wilt marktonderzoek vernieuwen aan de hand van real-time conversaties met consumenten. Dit doen zij aan de hand van een conversational messaging tool. Echter is een corporate website, die hen kan ondersteunen bij het acquireren van nieuwe klanten, hard nodig.

OPLOSSING

De website en conversation engine die Modus voor abbi heeft opgeleverd is meertalig en volledig aan te passen vanuit een eenvoudig CMS systeem.
De website heeft een responsive en modulair opgebouwd design. Hierdoor is de website op te delen in verschillende blokken, die te allen tijde zorgen voor een goede weergave op ieder apparaat of scherm.

De gebruikte graphics zijn speciaal voor abbi ontwikkeld door een visual artist en op basis van de input van de opdrachtgever, schreven we webteksten voor een goede vindbaarheid in de zoekmachines.

Daarnaast zorgt de conversation engine op de website van abbi er voor dat (potentiële) klanten van abbi, direct op de site, kennis kunnen maken met het product. Het UX design van deze webapplicatie dat we hiervoor ontwikkelden heeft een simpele drag-n-drop interface en brengt de data uit de chatbot op een overzichtelijke manier in beeld.

De website van abbi is uiteindelijk opgeleverd met uitgebreide data tracking. Zo kan abbi onderzoeken welke pagina’s toe zijn aan optimalisatie om een ultieme user experience te kunnen bieden.

OPGELEVERD

“Wij hebben ons eerste project met Modus als zeer positief ervaren. Onze webshop demo stond in no time klaar om getest te worden”
M. Wolters, Owner abbi insights